WEBVTT

1
00:00:00.200 --> 00:00:01.001
Cześć,

2
00:00:01.001 --> 00:00:01.801
jestem David

3
00:00:01.801 --> 00:00:02.702
dziś pokażę Ci,

4
00:00:02.702 --> 00:00:06.072
jak skutecznie współpracować ze swoim zespołem.

5
00:00:06.072 --> 00:00:08.708
Możesz udostępnić główną pamięć członkom
swojego zespołu

6
00:00:08.708 --> 00:00:10.510
lub wybrane foldery

7
00:00:10.510 --> 00:00:14.581
zewnętrznym współpracownikom w celu
wysyłania i odbierania danych.

8
00:00:14.781 --> 00:00:17.250
Tutaj możesz sprawdzić konto główne,

9
00:00:17.250 --> 00:00:19.786
do którego może być podpiętych kilka profili.

10
00:00:19.786 --> 00:00:21.688
Na przykład Twój profil osobisty

11
00:00:21.688 --> 00:00:23.723
i dodatkowe profile zespołowe,

12
00:00:23.723 --> 00:00:27.093
jeśli pracujesz z innymi osobami lub firmami.

13
00:00:27.193 --> 00:00:30.163
Zacznijmy od dodania nowego członka zespołu

14
00:00:30.163 --> 00:00:33.900
Wprowadź adres e-mail odbiorcy,
aby wysłać mu zaproszenie.

15
00:00:33.900 --> 00:00:37.604
Następnie wybierz nazwę, która pasuje
do charakteru współpracy

16
00:00:37.604 --> 00:00:40.373
współpracy i będzie zrozumiała
dla wszystkich stron.

17
00:00:40.373 --> 00:00:44.344
Wybierz typ pamięci dla nowego członka
zespołu: pamięć „dedykowana”

18
00:00:44.344 --> 00:00:46.279
” daje dostęp do osobnej, wydzielonej przestrzeni,

19
00:00:48.681 --> 00:00:52.085
a pamięć „współdzielona” – do pamięci głównej.

20
00:00:52.852 --> 00:00:56.222
Aby wysłać zaproszenie, kliknij
„Zaproś członka zespołu”.

21
00:00:56.589 --> 00:00:58.124
Możesz zarządzać członkami zespołu

22
00:00:58.124 --> 00:01:00.460
w zakładce „Ustawienia” w menu „Zespół”.

23
00:01:00.460 --> 00:01:01.061
Znajdziesz tu

24
00:01:01.061 --> 00:01:02.796
listę wszystkich członków zespołu

25
00:01:02.796 --> 00:01:05.432
i w razie potrzeby dostosujesz ich ustawienia.

26
00:01:05.432 --> 00:01:08.668
Wybierz pamięć dla członka zespołu
na podstawie jego roli.

27
00:01:08.668 --> 00:01:11.037
Dla osób pracujących przy wspólnym projekcie

28
00:01:11.037 --> 00:01:13.940
możesz wybrać jedną pamięć współdzieloną.

29
00:01:13.940 --> 00:01:16.176
Jeśli pracownik potrzebuje własnej przestrzeni dyskowej,

30
00:01:16.176 --> 00:01:19.612
możesz przypisać mu pamięć dedykowaną.

31
00:01:20.180 --> 00:01:21.247
Przykładowo

32
00:01:21.247 --> 00:01:24.851
John ma własną pamięć dedykowaną 1500 GB,

33
00:01:25.051 --> 00:01:27.987
z czego wykorzystał jak dotąd 300 GB.

34
00:01:27.987 --> 00:01:28.788
Widzimy też, że do Lucy

35
00:01:28.788 --> 00:01:31.157
zostało wysłane zaproszenie,

36
00:01:31.157 --> 00:01:33.259
ale nie dołączyła ona jeszcze do zespołu.

37
00:01:33.259 --> 00:01:36.262
Martin jest już aktywny i korzysta
z pamięci współdzielonej,

38
00:01:36.262 --> 00:01:38.331
co oznacza, że ma dostęp do pamięci głównej.

39
00:01:39.499 --> 00:01:41.301
W każdym momencie możesz zmienić

40
00:01:41.301 --> 00:01:43.970
ustawienia każdego członka zespołu.

41
00:01:43.970 --> 00:01:45.638
Wystarczy kliknąć ikonę ustawień

42
00:01:45.638 --> 00:01:47.941
i wprowadzić zmiany.

43
00:01:53.780 --> 00:01:54.747
Ta sekcja

44
00:01:54.747 --> 00:01:57.117
pokazuje całkowitą i używaną

45
00:01:57.117 --> 00:01:58.852
liczbę miejsc dla członków zespołu.

46
00:01:58.852 --> 00:02:01.488
W razie potrzeby możesz łatwo dodać więcej miejsc.

47
00:02:01.488 --> 00:02:04.190
Jeśli korzystasz z planu Enterprise,

48
00:02:04.190 --> 00:02:07.127
każdy członek Twojego zespołu może
skorzystać z dodatkowych 5 TB pamięci

49
00:02:07.127 --> 00:02:08.928
gratis.

50
00:02:08.928 --> 00:02:12.332
Możesz również powiększyć swoją pamięć,
a za każde dodatkowe 5 TB

51
00:02:12.332 --> 00:02:15.201
otrzymasz nowe miejsce dla członka zespołu.

52
00:02:15.201 --> 00:02:17.237
Dostępna pamięć i wolne miejsca

53
00:02:17.237 --> 00:02:19.772
są aktualizowane zaraz po dokonaniu zakupu.

54
00:02:19.772 --> 00:02:23.109
Kiedy wyślesz zaproszenie do nowego członka zespołu,

55
00:02:23.109 --> 00:02:25.512
otrzyma on e-maila z linkiem.

56
00:02:25.512 --> 00:02:26.312
Po kliknięciu linku

57
00:02:26.312 --> 00:02:27.380
zostanie przeniesiony na stronę,

58
00:02:27.380 --> 00:02:29.215
na której będzie mógł zmienić nazwę współpracy

59
00:02:29.215 --> 00:02:31.818
wyświetlaną na jego koncie.

60
00:02:31.985 --> 00:02:32.886
Może też zdecydować o tym,

61
00:02:32.886 --> 00:02:35.088
czy przypisać nowy profil

62
00:02:35.088 --> 00:02:36.122
zespołowy do konta,

63
00:02:36.122 --> 00:02:37.423
na którym jest obecnie zalogowany,

64
00:02:37.423 --> 00:02:38.358
czy do innego konta.

65
00:02:38.358 --> 00:02:39.726
Ponadto, jeśli nowy członek zespołu nie ma

66
00:02:39.726 --> 00:02:42.529
w danej chwili żadnego konta, może utworzyć
nowe konto osobiste.

67
00:02:42.529 --> 00:02:43.263
Tutaj

68
00:02:43.263 --> 00:02:46.232
Tutaj widzimy kilka profili powiązanych z jednym kontem:

69
00:02:46.232 --> 00:02:47.567
mój profil osobisty

70
00:02:47.567 --> 00:02:48.701
i dwa profile zespołowe,

71
00:02:48.701 --> 00:02:52.906
ponieważ pracuję z innymi osobami
nad dwoma różnymi projektami.

72
00:02:52.906 --> 00:02:55.208
Między profilami można się łatwo przełączać,

73
00:02:55.208 --> 00:02:59.012
a wyświetlana pamięć będzie się zmieniać
zgodnie z wybranym profilem.

74
00:02:59.012 --> 00:03:02.749
Dzięki temu możesz korzystać z różnych
przestrzeni dyskowych

75
00:03:02.749 --> 00:03:05.018
i zarządzać nimi wedle potrzeb
– wystarczy zmienić profil.

76
00:03:05.018 --> 00:03:07.020
Jeśli chcesz przyznać komuś dostęp
do danych w folderze,

77
00:03:07.020 --> 00:03:08.555
możesz go udostępnić z ograniczeniami

78
00:03:08.555 --> 00:03:10.590
lub bez ograniczeń.

79
00:03:10.590 --> 00:03:11.257
W ten sposób

80
00:03:11.257 --> 00:03:14.294
odbiorca będzie miał dostęp tylko
do udostępnionego folderu,

81
00:03:14.294 --> 00:03:16.396
a nie do całej pamięci.

82
00:03:16.396 --> 00:03:18.498
Możesz ustawić różne opcje udostępniania,

83
00:03:18.498 --> 00:03:20.300
na przykład „Tylko do wyświetlenia”

84
00:03:20.300 --> 00:03:22.368
– ten tryb umożliwia odbiorcy wyświetlanie danych

85
00:03:22.368 --> 00:03:25.572
bez ich pobierania, udostępniania,
kopiowania i edytowania.

86
00:03:25.572 --> 00:03:28.608
W każdej chwili możesz zmienić
ustawienia udostępniania.

87
00:03:31.911 --> 00:03:32.779
Na przykład

88
00:03:32.779 --> 00:03:34.314
opcja „Tylko do odczytu”

89
00:03:34.314 --> 00:03:36.049
przyznaje odbiorcy uprawnienia do pobierania

90
00:03:36.049 --> 00:03:38.718
i kopiowania danych znajdujących
się w udostępnionym folderze.

91
00:03:42.822 --> 00:03:43.856
Z kolei

92
00:03:43.856 --> 00:03:45.325
opcja „Odczyt i zapis”

93
00:03:45.325 --> 00:03:46.693
pozwala odbiorcy usuwać

94
00:03:46.693 --> 00:03:49.395
dane w folderze i dodawać nowe pliki.

95
00:03:53.700 --> 00:03:55.235
Możesz udostępnić folder

96
00:03:55.235 --> 00:03:57.003
kilku użytkownikom jednocześnie

97
00:03:57.003 --> 00:03:58.438
i osobno dostosować uprawnienia

98
00:03:58.438 --> 00:04:01.107
uprawnienia oraz ustawienia każdego z nich.

99
00:04:01.941 --> 00:04:04.143
Współpracuj z zespołem w wygodny sposób,

100
00:04:04.143 --> 00:04:05.044
udostępniaj dane

101
00:04:05.044 --> 00:04:06.546
i bez trudu odbieraj pliki

102
00:04:06.546 --> 00:04:08.982
od wybranych użytkowników – wszystko
to za pomocą naszej aplikacji

103
00:04:08.982 --> 00:04:10.316
stworzonej z myślą

104
00:04:10.316 --> 00:04:10.917
o wydajności,

105
00:04:10.917 --> 00:04:12.085
szybkości i bezpieczeństwie.

106
00:04:12.085 --> 00:04:14.520
Nasze narzędzie jest idealne
zarówno dla freelancerów,

107
00:04:14.520 --> 00:04:16.222
jak i dużych firm.

108
00:04:16.222 --> 00:04:19.292
Korzystaj z bezpiecznego i intuicyjnego
rozwiązania do pracy w zespole,

109
00:04:19.292 --> 00:04:22.195
które kładzie silny nacisk na ochronę prywatności.

